Acronis Backup Cloud instellen op cPanel

Geschatte leestijd: 1 min

Installeer Acronis Backup Cloud op cPanel

In dit artikel leggen we je uit hoe je Acronis op cPanel kunt installeren. cPanel is software in vorm van een webapplicatie. cPanel maakt het voor een webmaster mogelijk om eenvoudig een server op te zetten met websites, e-mailaccounts en DNS.

Vereisten

Stap 1: Log in met SSH

Je moet ingelogd zijn via SSH als sudo of root gebruiker. Lees dit artikel voor instructies als je niet weet hoe je verbinding moet maken.

Stap 2: Installeer de Acronis Plugin

Voer deze opdracht uit:

sh <(curl -L https://download.acronis.com/ci/cpanel/stable/install_acronis_cpanel.sh || wget -O - https://download.acronis.com/ci/cpanel/stable/install_acronis_cpanel.sh)

Stap 3: Installeer de Backup Agent

Ga naar <your.ip.address.>:2087 om in te loggen op je WHM.

WHM login screen

Zoek in de zoekbalk linksboven naar Plugins. Klik vervolgens op Acronis Backup.

WHM Plugins

Voer je inloggegevens in en klik opSign In.

WHM Acronis login

Zorg ervoor dat je de encryptie inschakelt en onthoud het wachtwoord. Als je klaar bent, klik je op Enable.

WHM Acronis encryption

De installatie zal nu starten.

Acronis Operation Progress

Als je een foutmelding krijgt, ga je naar Dashboard en zet je de backup handmatig aan.

acronis backup

Stap 4: Maak een backup

Om een backup te maken klik je op Run Now.

Acronis cPanel backup menu

De backup zal nu starten

Acronis cPanel backup menu-2

Wanneer het klaar is dan zie je Succeeded .

cPanel Acronis backup success

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt nu Acronis Backup op cPanel geïnstalleerd.