Windows vereisten voor onze VPS plannen

Geschatte leestijd: 1 min

Systeemvereisten

Windows OS vereist bepaalde hardware- en software resources om probleemloos te kunnen werken op jouw server. Deze vereisten worden ook wel systeemvereisten genoemd. Er zijn twee soorten aanbevelingen minimum en aanbevolen. We gebruiken de aanbevolen vereisten van Microsoft om een virtuele omgeving voor jouw persoonlijke of zakelijke server op te zetten. Dit betekent dat Windows niet beschikbaar is voor sommige server configuraties.

Minimale specificaties

De door Microsoft gedefinieerde eisen stellen dat een machine minimaal de volgende specificaties nodig heeft:

• 1 Processor
  • 2 GB RAM
  • 60 GB Opslag

Aanbevolen specificaties

De aanbevolen specificaties zijn echter:

• 3 Processoren
  • 2 GB RAM voor desktop OS (Windows 8.1 / 10)
  • 16 GB voor server OS (Windows server 2008/2012R2/2016)
  • 60GB Opslag

Als gevolg van deze aanbevolen specificaties, hebben wij voor VPS Jar Windows uitgeschakeld. Wil je toch Windows gebruiken? Dan raden we je aan om VPS Bucket of VPS Barrel te bestellen voor jouw Windows-omgeving.