Webmail gebruiken voor webhosting

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je webmail gebruikt voor webhosting

In dit artikel, leggen we je hoe je op twee verschillende manieren gebruik kunt maken van webmail op jouw webhosting account. Webmail is een e-mailsysteem waarin een gebruiker via een browser toegang heeft tot zijn e-mail vanaf elke computer of apparaat dat internetverbinding heeft.

Vereisten

Methode 1:

Ga naar  webmail.yourdomain.com. Voer bij  yourdomain jouw eigen domeinnaam in.

Vul vervolgens jouw e-mail inloggegevens in en klik op  Login.

webmail login

Methode 2:

Stap 1: Log in op Plesk

Log in op het Klantenpaneel.

client area

Klik in het linkerpaneel op My Dashboard en klik vervolgens op Webhosting. Kies daarna het webhostinpakket.

client area webhosting

Je kunt nu klikken op Login Details om jouw inloggegevens van Plesk te zien.

client area credentials plesk

Je kunt nu op de URL klikken en inloggen.

Plesk login screen

Stap 2: Inloggen webmail

Klik in het linkerpaneel op Mail. Klik vervolgens aan de rechterkant op het webmail logo.

Plesk Mail

Je ziet nu dat er een nieuw venster wordt geopend. Login met je mail inloggegevens en klik op Login

Webmail login

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist geleerd hoe je op twee verschillende manieren jouw webmail kunt gebruiken.