Voordelen van Dell iDRAC 8 Enterprise

Introductie

Je kunt met IDRAC 8 Enterprise op een eenvoudige manier jouw server beheren.  iDRAC 8 Enterprise wordt standaard geleverd bij elke dedicated server geleverd, er is dus geen installatie vereist.

iDrac 8 Enterprise heeft de volgende features

• Standards-based management automation
  • Agent-Free Storage Management
  • Eenvoudig herstellen
  • iDRAC Direct
  • iDRAC Snelle synchronisatie
  • Real-time Storage configuratie
  • Zero-touch deployment en provisioning
  • Prestatiebewaking zonder agent

Stap 1: iDRAC 8 Enterprise virtuele console starten

Je kunt de virtuele console starten via jouw klantenpaneel. Controleer voordat je begint of Java Runtime Environment (JRE) is geïnstalleerd via www.java.com. Wanneer je wel een Java installatie hebt of als je de installatie hebt voltooid kun je de onderstaande stappen volgen.

Stap 2: Log in op je My.snel.com klantenpaneel

Log in op je klantenpaneel, ga naar services > server > KVM Management.

Stap 3: Bezoek de KVM pagina

Bezoek de KVM pagina.

Stap 4: Logingegevens invoeren

Voer jouw logingegevens in, je vindt deze gegevens op de KVM Managment pagina.

idrac8-login

Stap 5: Virtuele console starten

Je ziet nu het hoofdscherm. Klik op  “Launch” in de Virtuele console preview. Hiermee start je de virtuele console.

idrac8-virtual-console

Stap 6: Het bestand opslaan

Het kan zijn dat je wordt gevraagd om het bestand op te slaan maar het is ook mogelijk dat Java direct opstart. Zorg ervoor dat je het bestand opslaat en vervolgens uitvoert. Mocht je een beveiligingswaarschuwing zien dan kun je klikken op “Continue”.

security-warning (1)

Stap 7: Java uitvoeren

Je ziet nu een tweede beveiligingswaarschuwing, vink het vakje “Do not show this again for this app from the publisher above” aan en klik op “Run”.

java (1)

Nadat je de vorig stap hebt afgerond, krijg je voor de laatste keer een waarschuwingsscherm te zien met de certificaat. Je klikt daarna weer op “Run”.

security-warning2 (1)

Dit waren alle stappen, je ziet nu dat de console beschikbaar is.

console-idrac8 (1)

Conclusion

Gefeliciteerd je hebt met succes de console gestart van jouw server.