VMware vSphere 6.x – Gratis en betaalde edities

Geschatte leestijd: 2 min

VMware vSphere 6.x

Vaak ontvangen wij vragen over de verschillen tussen de gratis en betaalde versie van VMware vSphere 6.x. Wij hopen dat wij je met dit artikel kunnen helpen om de verschillen goed te begrijpen tussen de gratis en betaalde versie van VMware vSphere 6.x.

Bij snel.com bieden wij de gratis versie van VMware vSphere 6.x (deze heet VMware Hypervisor) dit is omdat de gratis versie identiek is aan de betaalde versie van VMware vSphere 6.x. dit houdt in dat je exact dezelfde ISO image gratis zal krijgen. Maar de gratis VMware vSphere 6.x versie zal maar voor 60 dagen ontgrendeld zijn.

Dus de Hypervisor werkt als een volledige versie voor 2 maanden. Wanneer de proefperiode is afgelopen, zullen een paar functies uitgeschakeld worden. Om de volledige versie weer te kunnen gebruiken moet je een serienummer invoeren, maar voordat je upgrade naar de betaalde versie van VMware vSphere 6.x zou je moeten overwegen of dit wel echt noodzakelijk is. Hieronder zijn de beperkingen van de gratis versie genoemd.

Wat zijn de beperkingen van VMware Hypervisor?

De grootste verschillen tussen de gratis en betaalde versie van VMware server zijn de volgende beperkingen:

• Je kunt niet beheren via vCenter Server.
  • Er is maar 1 fysieke server toegestaan(cluster met meer fysieke servers is niet toegestaan).
  • Er zijn maar 2 fysieke CPU’s per Hypervisor toegestaan.
  • Er is een limiet van maximaal 128 vCPU’s per Hypervisor.
  • Maximum aantal vCPU’s die toegekend kan worden aan een VM is 8
  • Er is een fysiek RAM limiet van 12TB per Hypervisor toegestaan.
  • Je hebt VM support nodig.

Als je naar de volledige versie zou willen upgraden is het enige verschil tussen de gratis en betaalde versie de licentie sleutel. De software heeft alle functies maar deze moet je inschakelen met de sleutels. Je zal niks anders meer hoeven te installeren dan de nieuwe sleutels en je moet dan ook de nieuwe functies configureren.

VMware vSphere 6.x Edities vergelijkingstabel

FuntieVMware Hypervisor (prev. ESXi Single Server)EssentialsEssentials Plus
Fysiek RAM limietHost limiet 12TBHost limiet 12TBHost limiet 12TB
vCenter Server compatibiliteitGeenvCenter Server for Essentials (tot 3 fysieke servers)vCenter Server for Essentials (tot 3 fysieke servers)
LicentiesVoor 1 fysieke serverVoor 3 fysieke servers (max. 2 processors per server)Voor 3 fysieke servers (max. 2 processors per server)
Oneindig aantal virtuele machines?Geen bekend limietGeen bekend limietGeen bekend limiet
vCPU limiet128128128
vCenter Server voor Essentials AgentNeeJaJa
Update ManagerNeeJaJa
vStorage APIs voor Data ProtectieNeeJaJa
HA functionalityNeeNeeJa
Data recoveryNeeNeeJa
vMotionNeeNeeJa
vSANNeeNeeJa, optioneel
Cores per CPUGeen limietGeen limietGeen limiet
Support en abonnementenIs apart te verkrijgenEen jaar abonnement is inbegrepen in de prijs1Moet verkregen worden met minimaal 12 maanden Basic of Productie Support
Upgradeable?JaJaJa
PrijsKijk op de VMware vSphere website voor de prijzen

1 Support is te verkrijgen per incident basis, meer informatie is beschikbaar op de VMware website. Geen Basis of Productie Level abonnementen mogelijk. Meerdere jaar abonnementen kunnen worden gekocht.

Klik op de link hieronder voor een meer gedetailleerde vergelijking:
Product offerings for vSphere 6.x

VMware vSphere Hypervisor Overzicht (2:16)

Referenties en overige informatie