Pure Performance VPS vs Cloud VPS

Estimated reading time: 3 min

Wat is het verschil tussen Pure Performance VPS en Cloud VPS?

Alhoewel wij moderne hardware (bijvoorbeeld alleen SSD’s voor de opslag, 2x10G glasvezel uplinks en 2x10G glasvezel voor de opslag) gebruiken voor ons Cloud VPS platform, zijn er de nodige uitdagingen. Ons Cloud VPS platform is gebouwd rondom maximale redundantie, maximale schaalbaarheid en maximale prestaties maar merk op dat de eigenschappen in die specifieke volgorde van belang zijn meegenomen in onze beslissingen.

Laten we eens een hele specifieke keuze uitlichten:

Wij hebben gekozen voor Ceph als oplossing voor onze opslagbehoefte op ons Cloud VPS platform. Ceph is een distributed storageoplossing waarbij wij gekozen hebben voor een replicatie instelling van 3, wat simpelweg betekent dat alle data op 3 verschillende schijven weggeschreven zullen worden. Dit pakt voor de redundantie erg goed uit maar raakt de prestaties. Niet alleen omdat alle data weggeschreven moet worden naar 3 schijven, maar ook omdat Ceph hogere toegangstijden heeft dan lokale schijven omdat alles via het netwerk benaderd wordt.

Kortom, elke keuze heeft een invloed op elke andere keuze, en op ons hoofd platform prefereren wij maximale redundantie boven maximale prestatie.

Pure Performance VPS

Ons Pure Performance VPS platform is een product tussen ons Cloud VPS platform en onze (performance) dedicated servers. Dit platform is gebouwd rondom maximale prestaties, maximale redundantie en maximale schaalbaarheid in deze volgorde van belang. Pure Performance, geen concessies.

Wat zijn de technische verschillen?

• Hoger geklokte CPU’s (hogere CPU frequenties) voor hogere computing prestaties (min. 3.5 GHz tegenover min. 2.2 GHz)
  • Lokale NVMe schijven in ZFS mirror vdev (vergelijkbaar met RAID 10) voor lagere schijf toegangstijden en hogere disk IO en snelheden
  • Kleine aanpassingen in virtualisatiesoftware instellingen met betrekking tot CPU type om maximale prestaties te kunnen leveren

Benchmark

Voor onze eigen behoeften hebben we snench gemaakt, wij denken dat het een makkelijke, sneller en redelijk betrouwbare manier is om prestaties te meten. Voor meer info over snench bekijk de git repository. Voor de resultaten van vandaag hebben we het deel omtrent de speed test uit de benchmark weggelaten daar die niets toevoegen aan onze tests hier.

Disclaimer

Een benchmark is een momentopname. Wij hebben deze tests meerdere malen uitgevoerd en de resultaten waren vergelijkbaar. Doe je eigen benchmarks en vergelijk zelf. Benchmarken met snench is gemakkelijke (one-liner) en snel!

Resultaten

Laten we eerst een Cloud VPS bekijken:

-------------------------------------------------
 snench.sh v2021.04.15 -- https://git.snel.com/snelcom/snench
 benchmark timestamp:     2021-04-16 13:40:18 UTC
-------------------------------------------------

Processor:    Intel Core Processor (Haswell, no TSX)
CPU cores:    4
Frequency:    2294.608 MHz
RAM:          7.8Gi
Swap:         5.0Gi
Kernel:       Linux 4.19.0-16-amd64 x86_64

Disks:
sda    100G  SSD

CPU: SHA256-hashing 500 MB
    3.232 seconds
CPU: bzip2-compressing 500 MB
    5.668 seconds
CPU: AES-encrypting 500 MB
    1.192 seconds

ioping: seek rate
    min/avg/max/mdev = 50.4 us / 438.4 us / 119.3 ms / 1.48 ms
ioping: sequential read speed
    generated 5.65 k requests in 5.00 s, 1.38 GiB, 1.13 k iops, 282.2 MiB/s
ioping: sequential write speed
    generated 948 requests in 5.00 s, 237 MiB, 189 iops, 47.4 MiB/s
ioping: random 4k read speed
    generated 11.3 k requests in 5.00 s, 44.1 MiB, 2.25 k iops, 8.81 MiB/s
ioping: random 4k write speed
    generated 1.43 k requests in 5.00 s, 5.60 MiB, 286 iops, 1.12 MiB/s

Vervolgens bekijken we een Pure Performance VPS:

-------------------------------------------------
 snench.sh v2021.04.15 -- https://git.snel.com/snelcom/snench
 benchmark timestamp:     2021-04-16 13:42:06 UTC
-------------------------------------------------

Processor:    Intel(R) Xeon(R) Gold 5222 CPU @ 3.80GHz
CPU cores:    4
Frequency:    3791.092 MHz
RAM:          7.8Gi
Swap:         5.0Gi
Kernel:       Linux 4.19.0-16-amd64 x86_64

Disks:
sda    100G  SSD

CPU: SHA256-hashing 500 MB
    2.200 seconds
CPU: bzip2-compressing 500 MB
    3.825 seconds
CPU: AES-encrypting 500 MB
    0.724 seconds

ioping: seek rate
    min/avg/max/mdev = 26.9 us / 44.9 us / 15.8 ms / 62.4 us
ioping: sequential read speed
    generated 52.8 k requests in 5.00 s, 12.9 GiB, 10.6 k iops, 2.58 GiB/s
ioping: sequential write speed
    generated 25.4 k requests in 5.00 s, 6.21 GiB, 5.08 k iops, 1.24 GiB/s
ioping: random 4k read speed
    generated 123.8 k requests in 5.00 s, 483.5 MiB, 24.8 k iops, 96.7 MiB/s
ioping: random 4k write speed
    generated 61.9 k requests in 5.00 s, 241.8 MiB, 12.4 k iops, 48.4 MiB/s

Opmerkingen over de resultaten

Als we kijken naar de CPU benchmarks dan zien we duidelijk dat elke test, zowel SHA256-hashing, bzip2-compressing als AES-encrypting, minder tijd nodig heeft om te voltooien op ons Pure Performance VPS. Als we kijken naar de disk benchmarks spreken de resultaten nog meer voor zichzelf: de toegangstijd (seek rate) is bijna 10 keer zo snel op de Pure Performance VPS en de disk snelheden en IOPS met zowel sequentiële en willekeurige data (sequential read speed, sequential write speed, random 4k read speed, random 4k write speed) zijn ook vele malen sneller op de Pure Performance VPS.

Conclusie

Geheel volgens onze verwachtingen tonen de benchmark resultaten dat zowel CPU prestaties als disk prestaties beter zijn op ons Pure Performance VPS platform in vergelijking met ons Cloud VPS platform.