Vergelijking VPS hosting: Prestaties zijn belangrijk

Geschatte leestijd: 3 min

Introductie vergelijking VPS hosting

VPS hosting is een goede oplossing voor mensen die hun websites willen hosten maar geen geld willen besteden aan een dedicated server. VPS hosting heeft ook veel voordelen boven een shared hosting pakket, zoals veel sneller laden van pagina’s, betere rankings in zoekmachines, verhoogde beveiliging en lagere latentie. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij je vergelijking van VPS hosting providers.

De eerste reden dat je zou willen overstappen van een website hosting pakket naar een VPS is, dat VPS hosting je meer vrijheid geeft bij het inrichten van jouw server. Dit kan belangrijk zijn voor bedrijven die gespecialiseerde software nodig hebben of wat zwaar werk doen op hun server met websites met veel verkeer.

Waar moetje op letten bij de vergelijking van verschillende VPS hosting pakketten?

Natuurlijk heb je altijd een voorkeur voor de meest goedkope VPS. Maar als we eerlijk zijn: is dit niet vaak de beste VPS. Daarom is het beter om naar de prijs te kijken in verhouding met de kwaliteit. Kwaliteit uit zich op veel manieren, waaronder de hosting provider klantenservice. Natuurlijk, betaal je meer voor betere service. Hier een vergelijking tussen TransIP, Digitalocean en Snel.com:

Snel.comtransipDigitalOcean
VPS SERVERCloud VPS BucketBladeVPS X4Basic Droplet Regular
CPU2 Xeon Cores2 shared vCPU’s2 vCPU
RAM4GB4GB4GB
OPSLAG200GB SSDOnly150GB Raid-Z80 GB
Dataverkeer5TB5TB pooled4TB
IPv4 & IPv6jajaja
Automatische Backupsjaja, elke 4-6 uur€ 2.89 (20% van dropplet kost)
Monitoringneejaja
Snapshots19on demand
Prijs p/m€ 19,90€ 22,50 11,25*$20
BENCHMARK RESULTATEN
Operating SystemUbuntu 20.04 LTSUbuntu 22.04 LTSUbuntu 20.04.4 LTS
ModelQEMU Standard PC (i440FX + PIIX, 1996)QEMU Standard PC (i440FX + PIIX, 1996)DigitalOcean Droplet
NameIntel Core (Haswell, no TSX)Westmere E56xx(Nehalem-C)DO-Regular
Topology1 Processor, 2 Cores1 Processor, 2 Cores1 Processor, 2 Cores
Base Frequency2.10 GHz2.39 GHz2.29 GHz
Memory3.84 GB3.83 GB1.94 GB
Single-Core Score668783518
Multi-Core Score12451503930
HARD DRIVE
Ioping latency0,073 ms0,278 ms0,730 ms
4k random IOPS13,3 k3,57k1,4k
4k random MBps198,77 MB/s20,02 MB/s20,01 MB/s
1M IOPS3,4k1,0k1,4k
1M MBps3,5GB/s1,11 GB/s1,48 GB/s

Of je server een applicatie, website, database, file server of een andere service aan het draaien is, jouw opslagprestatie is vaak het meest over het hoofd gezien aspect van een server omgeving. Opslagprestatie is meestal de belangrijkste factor bij het leveren van een flexibel product aan uw gebruikers. Voor die reden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw systeem het correct disk doorvoer en IOPS heeft.

Wat zijn IOPS?

IOPS(invoer/uitvoer bewerkingen per seconde) is een minder bekend meeteenheid van HDD of SSD prestatie. IOPS is een prestatie maatregel van uw opslag die de hoeveelheid meet van lees/schrijf activiteiten die jouw opslag kan doen in een seconde. Deze indicator is kritisch voor het bepalen van prestatie onder zware druk; een hoger IOPS zorgt ervoor dat wanneer een doctor aantal medische dossiers ophaalt en je accountant een jaar aan bonnetjes ophaalt terwijl je interne ticketsysteem ongebruikte bestanden opruimt, jouw systeem nog steeds soepel werkt. Al deze taken gebruiken de totale hoeveelheid IOPS die je opslagapparatuur bevat.

Dit hangt af van je gebruik. Ongeveer: Goede 4k waardes betekent algehele beter respons wanneer een schijf onder zware druk staat (veel van r/w activiteiten, smokin’hot database, metadata update etc.). Als enorme snelheden bij lezen/schrijven voor grote bestanden belangrijk zijn voor jou (bijv. het uploaden of downloaden van veel ISO’s z.s.m), dan zijn de andere waardes ook belangrijk.

Harde schijven ingenieurs gaan verder met het verbeteren van oppervlaktedichtheid van een schijf en maken de fout verbetering meer robuust. Consumenten hebben hier voordeel bij omdat harde schijven meer opslag bieden, minder kosten per gigabyte, terwijl het net zo betrouwbaar blijft.

Met onze Bucket VPS heb je all 13,3k IOPS, wat ongeveer gelijk is aan de snelheid van een 15,000 rpm SAS schijf. Natuurlijk, krijg je zelfs meer IOPS met de Barrel and grotere VPS’en. Wij zetten een maximum IOPS voor all onze klanten. Een error op de server van een andere klant zal geen effect hebben op je server. Dit houd in dat de server altijd snel blijft

Conclusie

Uiteindelijk, gaat het erom dat je waar voor je geld krijgt in verhouding van kosten en service. Deze benchmark is een handig hulpmiddel om een idee te krijgen over hoe verschillende aanbieders rangschikken. We hopen dat deze benchmark voor VPS-hosting je de informatie zal bieden die nodig is om een ​​weloverwogen beslissing te nemen bij je vergelijking VPS hosting.