Verander de authoritative nameservers

Introductie

In dit artikel zullen we de stappen doorlopen om de authoritative nameservers te veranderen. Authoritative nameservers geven actuele antwoorden op uw DNS-query’s zoals – mailservers (MX-records) of website-IP-adres (A- of AAAA-records).

Voorwaarden

• Een account van Snel.com
  • Een geregistreerde domeinnaam

Stap 1: Login bij je account

Om de authoritative nameservers te veranderen, moet je inloggen op je account van Snel.com

Stap 2: Selecteer het domein

Nadat je bent ingelogd op je account, vind je in het standaardoverzicht van jouw diensten een overzicht van alle domeinen. Klik op het domein waarvoor je wijzigingen wilt aanbrengen.

selecteer domijn in "My dashboard"

Stap 3: Nameservers

Als je op dezelfde pagina naar beneden scrolt, zie je de servernamen van de huidige authoritative nameservers.

Klik op “Manage Nameservers” om verder te gaan naar de setup.

Scroll naar beneden en selecteer "Manage nameservers"

Stap 4: Verander de authoritative nameservers

Vul de nameservers velden in en laat de IP velden leeg. Als je meerdere naamservers invoert, blijft je domeinnaam functioneel, zelfs als één naamserver ontoegankelijk of onbruikbaar wordt vanwege configuratie- of beschikbaarheid-problemen.

Verander de authoritative nameservers

Stap 5: Sla wijzigingen op

Sla je configuration op door op de “Save changes” knop te klikken. Je hebt nu succesvol de authoritative nameservers veranderd voor jouw domein.

Conclusie

Met behulp van dit artikel zou kun je de authoritative nameservers wijzigen voor je domein in het Snel.com klantenpaneel.

Houd er rekening mee dat het na het indienen van deze wijzigingen tot 48 uur kan duren voordat de wijzigingen overal zijn doorgevoerd en van kracht worden.