Statische IP configuratie op Windows Server 2012/2016

Geschatte leestijd: 1 min

Hoe je een statische IP op Windows Server configureert

Standaard worden onze machines geleverd met je IP adres geïnstalleerd. Als je extra IP addressen wilt, zal je jouw machine moeten upgrade in je klantenpaneel. Hierna kun je beginnen met het toewijzen van de IP adressen aan je Windows machine.

Vereisten

• Administrator logingegevens

Stap 1: Verbind met RDP

Maak verbinding met je VPS met behulp van Remote Desktop met de inloggegevens van je beheerder.

RDP login window

Stap 2: Ga naar het netwerkcentrum

Ga naar start > zoek Control Panel en open de Control Panel > Network and sharing center en klik op View network status.

Network and sharing center

Stap 3: Ethernet status

Klik op Ethernet. Dit zal de Ethernet venster openen.

Ethernet Status

Stap 4: Ethernet eigenschappen

Klik op Properties. Selecteer Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) en klik op Properties.

Ethernet Properties

Stap 5: Configureer het hoofd IP adres

Je kunt hier je hoofd IP adres van je machine configureren. Selecteer Gebruik het volgende IP adres als dit nog niet geselecteerd is.

Vul het volgende in met behulp van je gegevens in het klantenpaneel.

IP adres  :
Subnet Mask:
Default Gateway:

IP-protocol General

Je vindt deze details in je klantenpaneel, zie hieronder.

Voor VPS vind je deze onder Services > Network tab.

IP Management

Als je geen extra IP adressen hebt, kan je doorgaan naar stap 9

Step 6: Voeg meerdere IP adressen toe

Door te klikken op Advanced, kun je meerdere IP adressen toevoegen.

Advanced TCP IP

Stap 7: Voeg extra IP adressen toe

Klik op Add onder IP adressen om extra IPv4 adressen toe te voegen.

TCP-IP Addresses

Stap 8: Voeg extra gateways toe

Je zal de extra gateways moeten toevoegen voor het geval deze verschillen van het hoofd IP adres. Je kunt dit toevoegen door op Add te klikken onder standaard gateways.

TCP-IP Gateway

Herhaal stap 7 en 8 voor elk extra IP adres.

Stap 9: Configuratie verifiëren

Je kan de configuratie verifiëren door Windows Powershell te openen en ipconfig /ALL in te typen.

In het volgende scherm, kan je je nieuwe IP adres(sen) zien.

ipconfig window

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt je statische IP adressen zojuist geconfigureerd op je Windows Server 2012/2016.