Schakel Two-Factor Authentication in voor my.snel.com

Introductie

Met Two-Factor Authentication (2FA) of multi-factor authentication voeg je een extra beveiligingslaag toe aan het inlogproces. In dit artikel leer je hoe two-factor authentication voor jouw my.snel.com account kunt inschakelen.

Vereisten

Je hebt een my.snel.com account nodig waarbij Two-Factor Authentication nog niet is ingeschakeld. Mocht je nog geen account hebben dan kun je hier inloggen. Je hebt ook op jouw telefoon Google Authenticator, Authy of een vergelijkbare app nodig.

Stap 1: Log in op my.snel.com

Navigeer naar https://my.snel.com voer jouw e-mailadres en wachtwoord in en klik vervolgens op “Submit”:

Enable Two-Factor Authentication my.snel.com - 07

Stap 2: Ga naar de edit details pagina

Klik op het linkermenu op “Account > Edit your details”.

client area account details

Stap 3: Schakel Two-Factor Authentication in

Schakel (door het selectievakje aan te vinken) Two-Factor Authentication in op de pagina die wordt geladen. Je ziet nu een code in een plain-text en een QR code. We  raden je aan om de code te noteren zodat je het account kunt herstellen zonder onze tussenkomst. Klik op “Save Changes”. Maak je geen zorgen de code wordt nog steeds op het scherm weergegeven zodat bij de volgende stap de code kunt toevoegen aan shown Google Authenticator.

Enable Two-Factor Authentication my.snel.com

Nadat je op “Save Changes” hebt geklikt krijg je als het goed is deze popup te zien “Your details changed”.

Enable Two-Factor Authentication my.snel.com - 03

Stap 4: Voeg je account toe aan de Google Authenticator app

Open de Google Authenticator app op jouw telefoon en open add an account.

Enable Two-Factor Authentication my.snel.com - 04

Op de “Add an account” pagina tik je vervolgens op “Scan a barcode” en scan de QR die wordt weergegeven op my.snel.com. Nu je het account hebt toegevoegd aan de Google Authenticator app zou je scherm er als volgt uit moeten zien:

Enable Two-Factor Authentication my.snel.com - 05

Stap 5: Log uit en log weer in

Het is tijd om te testen of de wijzigingen zijn doorgevoerd. Log uit door op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken en klik vervolgens op “Afmelden”.

Enable Two-Factor Authentication my.snel.com - 06

Hiermee ga je naar het inlogscherm. Voer jouw e-mailadres en wachtwoord in en klik op vervolgens op “Submit”:
Enable Two-Factor Authentication my.snel.com - 07

Je wordt nu om een “Beveiligingscode” gevraagd. Open de Google Authenticator app op jouw telefoon en vul de code in die op jouw telefoon wordt weergegeven en klik op ‘Inloggen’.

Enable Two-Factor Authentication my.snel.com - 08

Conclusie

In dit artikel heb je geleerd hoe je Two-Factor Authentication op my.snel.com kunt inschakelen en gebruiken.