Migratiehandleiding van Directadmin en Plesk naar cPanel

Introductie

Dit artikel bevat informatie over migratie van Directadmin en cPanel naar de nieuwste beschikbare cPanel-versie. Deze methoden kunnen ook worden gebruikt door om je hardware te upgraden naar één van onze nieuwere dedicated servers of om je besturingssysteem te upgraden naar een nieuwere versie.

Vereisten

Let op dat we het root-account zullen gebruiken om in te loggen, dit gebeurt alleen voor demonstratiedoeleinden. Je zou eigenlijk een account zonder privileges moeten gebruiken wanneer je gegevens tussen twee servers overdraagt, omdat dit in het algemeen beter is qua beveiliging.

Checklist

• Zorg ervoor dat de hardware op je nieuwe server beter en de opslag groter, zoniet gelijk is aan je oude server. Je kan een passende Dedicated server of een CloudVPS configureren op onze website
  • Zorg ervoor dat je de cPanel-licentie hebt toegevoegd aan je bestelling .
  • Let op dat je evenveel IPv4 adressen besteld als dat je gebruikt op de oude server.

Stap 1: Lijst van accounts aanmaken

We zullen eerst een lijst aanmaken met alle accounts in /etc/trueuserdomains op de oude server.

A. Download het volgende bestand. Deze stap kan per controlpanel verschillen.

-DirectAdmin

# wget http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/transfers_DEVEL/
pkgacct/pkgacct-da

-Plesk

# wget http://httpupdate.cpanel.net/cpanelsync/transfers_DEVEL/
pkgacct/pkgacct-pXa

B. Pas de rechten aan

# chmod +x updateuserdomains-universal
# chmod +x pkgacct-*

C. Voer het uit

# ./updateuserdomains-universal

Dit maakt dan een tekstbestand aan in /etc/trueuserdomains dat een lijst zal bevatten van alle accounts.

Stap 2: Zet elke account om in een pakket

We zullen nu de accounts inpakken die we naar onze nieuwe server zullen migreren. Dit gebeurt per account. We zullen hieronder de account ” admin ” gebruiken als een voorbeeld .

Voor DirectAdmin
# ./pkgacct-da admin

Voor Plesk
 # ./pkgacct-pXa admin

Dit zal dan automatisch een pakket aanmaken voor het account ”admin”.

Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van het account. Je kunt ”screen” gebruiken voordat je begint, om het proces voort te zetten voor het geval de verbinding met de server verbreekt.

Je kunt ook de pad wijzigen waar het pakket word aangemaak, zoals je kunt zien in het voorbeeld hieronder.

# ./pkgacct-pXa admin /home

Stap 3:  Paketten overzetten naar de nieuwe server

We zullen nu de aangemaakte pakketten overzetten naar de nieuwe cPanel-server. We zullen de volgende opdracht uitvoeren op de huidige (oude) server.
# scp /home/cpmove-admin.tar.gz [email protected]:/home

Vervang ”root@x.x.x.x ” met de naam van de rootgebruiker en het IP-adres van de nieuwe server.

Stap 4: De accounts herstellen

We zullen nu inloggen op de nieuwe server. En we zullen de accounts herstellen door de volgende commando’s uit te voeren

# cd /home

# /scripts/restorepkg cpmove-alice.tar.gz

Je bent bijna klaar met de migratie . Tot slot kan je de aangemaakte pakketten verwijderen om ruimte vrij te maken.

Conclusie

Na het volgen van deze eenvoudige stappen heb je de migratie naar cPanel voltooid.