Installeer MSSQL Express op Windows Server 2019

Introductie

In dit artikel, leggen we uit hoe je MSSQL kunt installeren op je Windows Server 2019. Microsoft SQL Server Express is de gratis versie. MSSQL is een databeheersysteem ontwikkeld door Microsoft. Het ondersteunt T-SQL, dat is een dialect van SQL. Over het algemeen wordt het vooral gebruikt door organisaties met een kleine tot middelgrote database.

Vereisten

Stap 1: Log in met RDP in Windows Server 2019

Maak verbinding met jouw server met de logingegevens die je kunt vinden in het klantenpaneel.

Step 2: MSSQL Express Installeren

Ga naar https://www.microsoft.com/nl-nl/sql-server/sql-server-downloads. Scroll naar beneden naar de Express versie en klik op Download nu.

MSSQL website

Zodra de download klaar is, voer hem uit. Dit kun je doen door naar File explorer te gaan en op Downloads te klikken.

Windows Server Download folder

Geef de applicatie toestemming om wijzigingen te maken door op Yes te klikken.

MSSQL Download permission

Er opent een download venster. Hier kun je kiezen welke installatie je wilt. In dit geval kiezen we Basic.

MSSQL basic download

De custom versie zal er zo uit zien:

MSSQL custom version

Hier kun je de licentievoorwaarden van Microsoft SQL Server lezen. Klik vervolgens op Accept.

MSSQL download terms

Kies de locatie waar je MSSQL geïnstalleerd wilt hebben. Klik vervoglens op Install

MSSQL install location

De installatie zal nu beginnen.

MSSQL installation

Als de installatie is voltooid, klik op Install SSMS.

MSSQL download done

Stap 3: Installeer SQL Server Management Studio (SSMS)

Er zal een nieuwe website openen. Scroll naar beneden naar Download SSMS. Klik vervolgens op  Download SQL Server Management Studio (SSMS).

MSSQL download ssms

SQL Server Management Studio zal beginnen te downloaden. Als hij klaar is, klik erop om het te openen.

SSMS Installation

Klik op Yes om toestemming te geven aan de applicatie om wijzigingen te maken.

SSMS installation permission

Een nieuw venster opent. Hier kun je de locatie van de installatie veranderen. Klik vervolgens op Install.

SSMS installation

Nu zal de SQL Server Managament Studio beginnen te downloaden.

SSMS installing

Wanneer hij klaar is met downloaden, klik Restart om je computer opnieuw te starten. Dit is vereist om de installatie te voltooien.

SSMS restart pc

Nadat je computer opnieuw is gestart, is Microsoft SQL Server Management Studio succesvol geïnstalleerd. Om het te openen, ga naar het vergrootglas en zoek SSMS.

MSSQL Successful download

MSSQL

Conclusie

Gefeliciteerd, Je weet nu hoe je MSSQL Express installeert op Windows Server 2019