Hoe voer je een traceroute uit in Windows

Geschatte leestijd: < 1 min

Beschrijving van hoe je een traceroute uitvoert in Windows

Hieronder hebben we beschreven hoe je een traceroute uitvoert op de belangrijkste besturingssystemen. Volg de stappen hieronder voor een succesvolle uitvoering.

Introductie

Traceroute is aan handige netwerk diagnose tool die de gebruiker voorziet van informatie over de route van datapakketten in het netwerk. Het laat de route van netwerk A naar netwerk B zien, en hoe lang het duurt voordat de bestemming wordt bereikt. Als je connectiviteit problemen ondervindt met een van je servers dan kunnen wij je vragen voor de output van een traceroute.

Windows

1) Open het Start menu
2) Klik op Run
3) Typ cmd en klik op de OK knop om de command prompt te openen
4) Voor IPv4 kun je het volgende commando gebruiken:

tracert example.com

Voor IPv6 kun je het onderstaande commando gebruiken:

tracert -6 example.com
Windows-traceroute-illustration

Windows traceroute illustratie