Hoe maak je een RAID array in Windows?

Introductie

In deze tutorial leer je hoe je jouw disks kunt laten werken met RAID. Volg alle stappen van deze tutorial voor een succesvolle installatie.

Stap 1: Log in op jouw server

Log in op jouw server via KVM of RDP (remote desktop).

Stap 2: Log in op jouw controlepaneel

Open jouw controlepaneel, en verander “View by” naar “small icons” of “large icons”.

Stap 3: Voor acties uit

Klik op “Administrative Tools” en klik vervolgens op “Computer Management”. Klik hierna op Storage” en daarna “Disk Management”.

Stap 4: Schijf initialiseren

In deze stap kan het systeem je vragen of je de nieuwe schijf wilt initialiseren. Geef aan dat je dit wel wilt doen.

Stap 5: Schijf omzetten

Klik met de rechtermuisknop op de eerste schijf (“Schijf 0”) en kies “Converteren naar dynamische schijf” en ga vervolgens akkoord met de waarschuwing die het systeem laat zien.

Stap 6: Schijf selecteren als bestemming

Klik met de rechtermuisknop op de eerste partitie van jouw besturingssysteem en kies “Add Mirror”. Nu zou je de tweede schijf als jouw bestemming moeten kunnen selecteren.

Stap 7: De resterende schijf converteren

Voer stappen 5 en 6 uit voor alle partities, zodat beide schijven er hetzelfde uitzien. Het systeem begint met het synchroniseren van de schijven. Jouw systeem kan tijdens dit proces wat langzamer aanvoelen vanwege het lezen / schrijven. Windows is niet zo efficiënt als Linux als het gaat om I / O-bewerkingen.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt met succes een RAID array in Windows aangemaakt.

Let op: als je eerste schijf crasht, dan bestaat er een kans dat je systeem niet zal opstarten nadat we de schijf hebben vervangen, omdat de tweede schijf mogelijk niet zal opstarten. Zorg ervoor dat je de kennis hebt om dit op te lossen met behulp van IPMI. De gegevens zijn nog steeds opgeslagen op de tweede schijf indien er geen eerdere problemen waren op deze schijf.