Hoe maak ik verbinding met Windows 10 via RDP

Estimated reading time: 1 min

Maak via RDP verbinding met Windows 10

In dit artikel leer je hoe je jouw server kunt verbinden via RDP op Windows 10. RDP (Remote Desktop Protocol) is een protocol gemaakt door Microsoft waarmee de gebruiker verbinding kan maken met een andere computer via een internetverbinding terwijl hij een GUI (Graphical User Koppel).

Vereisten

Stap 1: RDP openen

Klik op het Windows zoekbalk en type het volgende in: RDP or Remote desktop connection, selecteer vervolgens de Remote Desktop Connection App.

RDP Launch

Stap 2: Maak verbinding via RDP

Selecteer nadat je de RDP hebt geopend Show Options om verder te gaan.

RDP

Zodra je dat hebt gedaan, vul je de volgende lege velden in:

• Computer: Vul het IP-adres van de gewenste bestemming in.
  • Username: Vul de gebruikersnaam in die toegang heeft tot de gewenste server.

Klik op Connect om verder te gaan.

RDP log in

Er verschijnt een nieuw venster waarin je wordt gevraagd om het wachtwoord van de opgegeven gebruikersnaam in te vullen. Nadat je dat hebt gedaan, kun je op OK klikken om verder te gaan.

RDP password

Zodra je dat hebt gedaan, verschijnt er een nieuw waarschuwingsvenster. Je blijft dit waarschuwingsvenster elke keer zien wanneer verbinding maakt met de server, tenzij je het lege vak hieronder aanvinkt dat zegt waarin je aangeeft dat je dat niet wilt. Dat is natuurlijk volledig optioneel. Selecteer vervolgens Yes om verder te gaan.

RDP warning

Conclusie

Gefeliciteerd je hebt via RDP succesvol verbinding gemaakt met Windows 10. Wil je weten hoe je via RDP verbinding moet maken op een MacOS lees dan dit artikel: RDP toegang creëren op MacOS