SMTP Relay op Office 365 configureren, hoe doe je dat?

Geschatte leestijd: 1 min

Waarom heb je SMTP Relay nodig?

Het verzenden van e-mails kan soms uitdagend zijn vanwege problemen zoals slechte aflevering of IP Blacklisting. Een SMTP relay service kan echter helpen deze problemen op te lossen. SMTP relay is een mailserver of MTA (Mail Transfer Agent) die e-mails doorstuurt naar een andere mailserver, waardoor de berichten sneller bij de ontvanger worden afgeleverd. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je SMTP Relay op Office 365 kunt configureren om e-mails te verzenden.

office365-apps

Vereisten

• Een Office 365 licentie.
  • Een applicatie die SMTP-toegang  heeft op jouw server.
  • De applicatie moet TLS 1.2 en hoger ondersteunen.

Aangezien wij poort 25 hebben geblokkeerd kun je een directe methode gebruiken om e-mails te verzenden via Office 365.

SMTP relay Authenticatie instellen

Om SMTP relay authenticatie in te stellen, moet je de volgende waarden invoeren in jouw applicatie-instellingen voor SMTP. De instellingen en terminologie kunnen echter verschillen, afhankelijk van de applicatie die je gebruikt.

Server/Smart Host: smtp.office365.com
Port: 587
TLS/Start TLS: Enabled
Username/Email address and password: Voer de login gegevens van de mailbox in bij je Office 365 Account

Conclusie

Je hebt SMTP Relay op Office 365 geconfigureerd en bent nu in staat om e-mails te verzenden met jouw applicaties of apparaten. Het gebruik van SMTP Relay kan helpen bij het oplossen van problemen met slechte aflevering of IP Blacklisting, waardoor jouw e-mails sneller en efficiënter worden afgeleverd.