Hoe je SMTP Relay op Office 365 kunt configureren

Introductie

Het verzenden van e-mails kan lastig zijn. Je kunt tegen veel problemen aanlopen zoals slechte aflevering of IP Blacklisting. Een SMTP-relayservice kan echter veel van deze problemen oplossen. SMTP-relay is een mailserver of MTA (Mail Transfer Agent) die jouw berichten doorstuurt naar een andere mailserver waardoor jouw bericht sneller naar de ontvanger geleverd wordt.

In deze tutorial leer je hoe je jouw applicatie kunt configureren om via Office 365 SMTP e-mails te verzenden.

Vereisten

• Een Office 365 licentie.
  • Een applicatie die SMTP-toegang  heeft op jouw server.
  • De applicatie moet TLS 1.2 en hoger ondersteunen.

Aangezien wij poort 25 hebben geblokkeerd kun je een directe methode gebruiken om e-mails te verzenden via Office 365.

Hoe je SMTP Authenticatie moet instellen

Je moet de volgende waarden invoeren in jouw applicatie-instellingen voor SMTP. De instellingen of terminologie kunnen echter verschillen, dit hangt af van de applicatie die je gebruikt.

Server/Smart Host: smtp.office365.com
Port: 587
TLS/Start TLS: Enabled
Username/Email address and password: Enter the sign-in credentials of the mailbox over at your Office 365 Account

Conclusie

Je hebt nu de configuratie van SMTP relay op Office 365 afgerond. Je bent nu in staat om emails te verzenden met jouw applicaties of apparaten.