Voordelen van Dell iDRAC 7 Enterprise

Introductie

Een geïntegreerde Dell Remote Access Controller ook wel IDRAC genoemd is ontworpen om systeembeheerders productiever te maken en de beschikbaarheden van Dell systemen te verbeteren. iDRAC heeft verschillende versies en hieronder bespreken we welke features iDRAC 7 Enterprise heeft.

Met IDRAC 7 Enterprise kun je het volgende uitvoeren:

• De gezondheid van je server analyseren
  • Geheugeninformatie bekijken
  • Systeeminventaris bekijken en exporteren
  • Controleer de CPU-status, automatische throttling van de processor en voorspellende fouten
  • Bekijk sensorinformatie zoals temperatuur, spanning en inbraak
  • Stroomverbruik controleren en regelen
  • Ondersteuning voor SNMPv3

Stap 1: iDRAC 7 Enterprise virtuele console starten

Je kunt de virtuele console starten via jouw klantenpaneel. Controleer voordat je begint of Java Runtime Environment (JRE) is geïnstalleerd via www.java.com. Wanneer je wel een Java installatie hebt of als je de installatie hebt voltooid kun je de onderstaande stappen volgen.

Stap 2: Log in op je My.snel.com klantenpaneel

Log in op je klantenpaneel, ga naar services > server > KVM Management.

Stap 3: Bezoek de KVM pagina

Bezoek de KVM pagina.

Stap 4: Logingegevens invoeren

Voer jouw logingegevens in, je vindt deze gegevens op de KVM Management pagina.

login-screen-idrac7

Stap 5: Virtuele console starten

Je ziet nu het hoofdscherm. Klik op  “Launch” in de Virtuele console preview. Hiermee start je de virtuele console.

launch-console-idrac7

Stap 6: Het bestand opslaan

Het kan zijn dat je wordt gevraagd om het bestand op te slaan maar het is ook mogelijk dat Java direct opstart. Zorg ervoor dat je het bestand opslaat en vervolgens uitvoert. Mocht je een beveiligingswaarschuwing zien dan kun je klikken op “Continue”.

security-warning (1)

Stap 7: Java uitvoeren

Je ziet nu een tweede beveiligingswaarschuwing, vink het vakje “Do not show this again for this app from the publisher above” aan en klik op “Run”.

java (1)

Nadat je de vorig stap hebt afgerond, krijg je voor de laatste keer een waarschuwingsscherm te zien met de certificaat. Je klikt daarna weer op “Run”.

security-warning2 (1)

Dit waren alle stappen, je ziet nu dat de console beschikbaar is.

console-idrac8 (1)

Conclusie

Gefeliciteerd je hebt met succes de console gestart van jouw server.