SMTP-relay / smarthost instellen met cPanel

Introductie

Als je jouw mailserver wilt instellen om e-mail te verzenden naar een specifieke server die de bezorging naar de ontvanger zal afhandelen, moet je een SMTP-relay of smarthost instellen.

Vereisten

• Je moet de hostnaam weten van de SMTP-server die de e-mail voor jouw mailserver zal doorzenden, wat in ons geval smtprelay.snel.com zal zijn
  • In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat er geen verificatie vereist is op de SMTP-relayserver
  • Dit artikel is geschreven voor cPanel met Exim
  • Je moet de inloggegevens van WHM gereed hebben

Stap 1) Login op WHM
Ga naar https://x.x.x.x:2087 (vervang x.x.x.x met de IP adres van je server).

Stap 2) Configureer de MTA
Navigeer in de WHM naar: Main > Service Configuration > Exim Configuration Editor, Klik op de Advanced Editor knop en zoek op de pagina naar "Section: POSTMAILCOUNT" en voeg hetvolgende toe:

smart_route:
driver = manualroute
domains = ! +local_domains
ignore_target_hosts = 127.0.0.0/8
transport = remote_smtp
route_list = * smtprelay.snel.com::587
no_more

Als "Section: POSTMAILCOUNT" niet beschikbaar is, ga verder met stap 3, andersom ga verder met stap 4.

Stap 3) Alleen als "Section: POSTMAILCOUNT" niet beschikbaar is
Zoek op hetzelfde pagina naar "Section: ROUTERSTART" en voeg het volgende toe:

smart_route:
driver = manualroute
domains = ! +local_domains
ignore_target_hosts = 127.0.0.0/8
transport = remote_smtp
route_list = * smtprelay.snel.com::587
no_more

Stap 4) Sla de wijzigingen op
Klik op de ''Save"knop helemaal onderaan om de wijzigingen op te slaan en restart je mailserver om de nieuwe configuratie door te voeren.