Hoe installeer je Plesk op Windows Server 2019

Geschatte leestijd: 1 min

Plesk installeren op Windows Server 2019

In dit artikel leggen we uit hoe je Plesk kunt installeren op je Windows Server.

Vereisten

• VPS of Dedicated Server met Windows Server 2019 installatie.
  • Je moet via Remote Desktop Protocol ingelogd zijn als administrator.

Stap 1: Log in met RDP op Windows Server 2019

Maak verbinding met jouw server met de logingegevens die je kunt vinden in het klantenpaneel.

Stap 2: Plesk Installer downloaden

Ga naar  https://www.plesk.com/blog/various/how-to-install-plesk-on-windows/ en klik op Plesk Installer.

Plesk Installer Browser

Klik op de download om de download te starten.

Plesk Installer DownloadVervolgens zal dit venster tevoorschijn komen. Klik op Yes om de app toestemming te geven om veranderingen toe te passen.

Plesk Permission

Stap 3: Inloggen Plesk Installer

Voer bij Password je wachtwoord in en klik op Log In.

Plesk Installer

Klik vervolgens linksboven op Install or Update Product.

Plesk Installer Install or Upgrade

Selecteer Plesk en klik op Continue.

Plesk Installer Version

Vervolgens beslis je bij  Installation Type of je de Recommended versie, de Full versie of de Custom versie wilt maken. Als je een keuze hebt gemaakt, klik je op Continue.

The Full version contains: Plesk, AWStats, MailEnable Standard Edition, BIND DNS Server, Microsoft DNS Server, SpamAssassin, MySQL ODBC 3.51 driver, phpMyAdmin, myLittleAdmin, Webalizer, Horde webmail, Plesk Premium Anti-Virus, SEO Toolkit, SSL Itl, Repair Kit, PHP Composer, Advanced Monitoring, Node.js hosting features (Node.js, Node.js IIS module, and Node.js Engine) and Microsoft ASP.NET Core hosting features.

Plesk Installer Versions

In het volgende venster, kies je jouw administrator wachtwoord. Zorg ervoor dat je het goed onthoud. Nadat je een wachtwoord hebt gekozen, klik je op Continue.

Plesk admin password

De installatie zal nu beginnen. Dit kan een tijdje duren.

Plesk installation

Als de installatie klaar is, klik je op Ok.

Plesk finished downloading

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt Plesk geïnstalleerd op je Windows Server.