Installeer Mozilla Firefox via Powershell

Geschatte leestijd: 1 min

Introductie

In dit artikel leer je hoe je Mozilla Firefox kunt installeren via Powershell. Internet Explorer is de vooraf geïnstalleerde standaardbrowser van Microsoft. Je kunt deze eenvoudige stappen volgen om Mozilla Firefox via Powershell te installeren.

Vereisten

• Windows OS (10 of server)
  • Powershell v4.0 of hoger

Step 1: Powershell openen

Typ in de zoekbalk “Powershell”, klik met de rechtermuisknop en selecteer “Run as administrator” en klik op “Yes”.

Powershell run as admin

Win powershell

Step 2: Powershell code

Kopieer de volgende code en plak het in Powershell. Vervolgens druk je op Enter.

$workdir = "c:\installer\"

If (Test-Path -Path $workdir -PathType Container)
{ Write-Host "$workdir already exists" -ForegroundColor Red}
ELSE
{ New-Item -Path $workdir  -ItemType directory }

$source = "https://download.mozilla.org/?product=firefox-latest&os=win64&lang=en-US"
$destination = "$workdir\firefox.exe"

if (Get-Command 'Invoke-Webrequest')
{
     Invoke-WebRequest $source -OutFile $destination
}
else
{
    $WebClient = New-Object System.Net.WebClient
    $webclient.DownloadFile($source, $destination)
}

Start-Process -FilePath "$workdir\firefox.exe" -ArgumentList "/S"

Start-Sleep -s 35

rm -Force $workdir/firefox*

Powershell code paste

Wacht totdat de procedure klaar is.

Powershell code finished

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist Mozilla Firefox via Powershell geïnstalleerd.