Geplande taken instellen op Plesk

Geschatte leestijd: 1 min

Leer hoe je geplande taken instelt op Plesk

In dit artikel, leer je hoe je geplande taken kunt instellen op Plesk. Geplande taken (ookwel cronjobs genoemd) wordt gebruikt om scripts automatisch uit te voeren op je hosting account, op een bepaalde tijdstip.

Vereisten

Stap 1: Log in op Plesk

Log in op het Klantenpaneel.

client area1

Klik in het linkerpaneel op My Dashboard en klik op Webhosting. Kies vervolgens het juiste webhostingpakket.

client area webhosting

Klik nu op Login Details om je inloggegevens van Plesk te zien.

client area credentials plesk

Klik vervolgens op de URL en log in.

Plesk login screen

Stap 2: Geplande taken

Nadat je bent ingelogd, klik je in het linkerpaneel Websites & Domains. Klik vervolgens in het rechterpaneel op Scheduled Tasks.

Klik op Add Task.

Stap 4: Geplande taak toevoegen

Als eerst moet je het taaktype selecteren, dit is afhankelijk van het doel:

• Command: Geef het volledige pad op naar het uitvoerbare bestand dat moet worden uitgevoerd. Dit omvat binaire bestanden, shell-scripts en batchbestanden.
  • Fetch a URL: Specificeer alleen de URL; het is niet nodig om de opdracht te typen, zoals curl of wget.
  • Run a PHP script: Specificeer het pad naar het script ten opzichte van uw virtuele host-directory.

Vervolgens moet je selecteren hoe vaak je het script wilt uitvoeren. Als je klaar bent, klik je op OK om door te gaan.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist succesvol een geplande taak toegevoegd. Je kunt meer dan één taak per keer toevoegen. Andere gebruikers kunnen ook een geplande taak toevoegen als ze de juiste rechten hebben.