Met KVM toegang krijgen tot uw server

Introductie

Als u niet op uw server kunt inloggen, kunt u Dedicated KVM gebruiken om op afstand toegang te krijgen tot een console op uw server, zelfs om uw BIOS-instellingen of RAID-controller in te stellen. Dedicated KVM kan ook worden gebruikt als u een OS handmatig wilt installeren vanuit een ISO.

Vereisten

• Je moet jouw KVM-inloggegevens hebben. Die gegevens zijn te vinden op my.snel.com op de servicedetailspagina.
  • Je moet de Java Runtime Environment (JRE) geïnstalleerd hebben. Ga naar www.java.com en installeer als je Java nog niet hebt geïnstalleerd.

Stap 1) Login op de KVM webinterface

Using KVM Supermicro 01

Gebruik de KVM-inloggegevens om in te loggen. Mogelijk krijg je een waarschuwing over de Java Runtime Environment, zelfs als je deze hebt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie hebt geïnstalleerd en negeer het bericht door op "Cancel" te klikken.

Step 2) Open KVM pagina

Using KVM Supermicro 02

Deze stap hang af van je server model.
Voor SuperMicro servers open "Remote Control" -> "Console Redirection":

Mogelijk krijg je nog een waarschuwing over de Java Runtime Environment, negeer deze opnieuw door op "Cancel" te klikken.

Op Dell-servers is er een snelkoppeling om de console op het hoofdscherm te starten.

Stap 3a) Launch console (SuperMicro servers)

Klik op de knop "Launch Console" op de pagina "Console Redirection". "Java Web Start" start onmiddellijk de console of je wordt gevraagd om het bestand op te slaan. Sla het bestand op en voer het daarna uit.

Using KVM Supermicro 03

Je krijgt mogelijk een waarschuwing over Java-beveiliging:

Using KVM Supermicro 04

Klik op OK en noteer de adres. Je moet een uitzondering toevoegen voor die adres, dus ga naar uw Java-configuratiescherm (zoek naar "Configure Java" in Start voor Windows), ga vervolgens naar tabblad "Security" en klik op "Edit Site List..":

Using KVM Supermicro 05

Klik in het venster "Exception Site List" op de knop "Add", voer de adres in die je eerder hebt genoteerd en druk op "Enter":

Je krijgt een waarschuwing, klik op "Continue":

Using KVM Supermicro 06

Using KVM Supermicro 07

Controleer of de adres die je hebt ingevoerd in de "Exception Site List" staat en klik op "OK" om het "Java-configuratiescherm" te sluiten:

Using KVM Supermicro 08

Voer het bestand uit dat je eerder hebt opgeslagen (of start opnieuw vanuit de webinterface). Je krijgt nog een waarschuwing, vink het selectievakje aan voor 'I accept the risk and want to run this application' en klik op "Run":

Als alles goed gaat, wordt je verbonden en krijg je het volgende scherm te zien:
Using KVM Supermicro 08
Het is mogelijk dat er een foutpop-up verschijnt. Zoals hieronder

Connection Error

In dit geval moet je de BMC resettem en een paar minuten wachten. Hierna kan je stap 3a herhalen om de KVM-viewer opnieuw te starten. Je kunt de BMC opnieuw instellen in je clientarea.

Log in je clientarea en klik op de service waarvan u de BMC opnieuw wilt instellen.
BMC reset 1

Navigeer naar de "KVM Management" tabblad en klik op "Reset your KVM".
BMC reset 2

Het kan enkele minuten duren voordat de service succesvol is gereset.

Stap 3b) Launch console (Dell servers)

Using KVM Dell EMC 01

Klik in het hoofdscherm (of in het menu "Overview" -> "Server") op "Launch" onder "Virtual Console Preview":

Using KVM Dell EMC 02

"Java Web Start" start onmiddellijk de console of je wordt gevraagd om het bestand op te slaan. Sla het bestand op en voer het daarna uit. Je krijgt een veiligheidswaarschuwing, klik op "Continue" om door te gaan:

Using KVM Dell EMC 03

Er zal nog een waarschuwing worden getoond, vink het selectievakje aan voor "Do not show this again for this app from the publisher above" en klik op "Run":

Using KVM Dell EMC 04

Laatste waarschuwing over de certificaat , klik op "Run":

Using KVM Dell EMC 05

Using KVM Dell EMC 05

Tot slot zie je de console.