Volledige machine herstel Snel Cloud Backup op Linux

Estimated reading time: 2 min

Volledige machine herstel Snel Cloud Backup op Linux

In dit artikel leggen we je uit hoe je een Entire Machine herstelt, met Snel Cloud Backup op Linux.

Vereisten

Stap 1: Login op je klantenpaneel

Login op je klantenpaneel via https://my.snel.com/clientarea/.

Klantenpaneel login

Stap 2: Basis OS installatie

Installeer het gebruikte besturingssysteem met een basisinstallatie

Stap 3: Opstarten in “rescue”

Start het systeem in rescue modus

Stap 4: Login middels SSH

je kunt deze waarschuwing negeren:
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@ WARNING: REMOTE HOST IDENTIFICATION HAS CHANGED! @
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
IT IS POSSIBLE THAT SOMEONE IS DOING SOMETHING NASTY!
Someone could be eavesdropping on you right now (man-in-the-middle attack)!
It is also possible that a host key has just been changed.
The fingerprint for the ECDSA key sent by the remote host is

Je moet ingelogd zijn via SSH als sudo of root user. Lees alsjeblieft dit artikel voor instructies, als je niet weet hoe je kunt verbinden.

Stap 5: Bereid herstel voor

We gebruiken de rescue modus, wat betekent dat de schijf niet is gemount. laten we hem eerst mounten:

mkdir -p /mnt/ROOT/
mount /dev/sda1 /mnt/ROOT

Stap 6: Installeer backup agent

Installeer de Snel Cloud Backup agent, zie instructies hier.

Stap 7: Login bij de Snel Cloud Console

Login bij https://backup.snel.com. Eenmaal ingelogd, klik op “Restore”.

Stap 8: Start herstel

Eenmaal ingelogd, klik op “Restore”.

Selecteer de juiste agent van de server die je wilt herstellen.

in ons geval, heeft de herstelde agent de naam “sysresccd”.

sysresccd snel

Standaard toont de back-upagent alleen het laatste back-upherstelpunt. Klik op “Alles weergeven” om alle herstelpunten te laden.

In het volgende scherm wordt gevraagd vanaf welke server u de gegevens wilt herstellen, in dit geval is dit s34595.xxxx.com. Selecteer het herstelpunt dat u wilt herstellen en klik op “Volgende”> “.

herstel punten vault

We willen een volledige machine herstellen, daarom houden we “Alle items” geselecteerd en klikken op “Volgende” >”.

restore all linux

We willen het terugzetten in een specifieke map. In dit geval is dat /mnt omdat de agent deze zal herstellen met “Root” toegevoegd. Start het herstelproces door op “Herstellen” te klikken.

linux start herstel

Stap 9: Monitor herstel

Het is veilig om de “Waarschuwingsberichten” in de herstellogboeken te negeren.

Navigeer naar “History -> Job History” in het menu. Zoek het back-upproces herstel “type” en klik op “Report”

Stap 10: Filesystem controle

Wanneer het herstel is voltooid, ontkoppelt u de schijf:

umount /mnt/ROOT

doe een filesystem controle. Voor EXT2 / EXT4 filesystemen

fsck -y /dev/sda1

Voor XFS filesystemen

xfs_repair -y /dev/sda1

Stap 11: Opnieuw opstarten

Verlaat de rrescue omgeving en start de server op in het besturingssysteem.

Stap 12: Controleer het besturingssysteem

De server zou nu moeten werken. In deze stap controleren we of het systeem correct werkt, door de services op de server te controleren waarvan we verwachten dat ze functioneren. Denk aan webserver, mailserver, database etc.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een Entire Machine kunt herstellen met Snel Cloud Backup wanneer het nodig is om terug te vallen op een back-up. Als je een gecertificeerde Snel Cloud Backup-engineer nodig hebt of als je hulp nodig hebt bij het beschermen van je gegevens, neem dan gerust contact met ons op via [email protected]

Meer weten over onze Backup oplossingen? Ga naar onze Snel Cloud Backup pagina.