Snel Werkplek verbinding maken op macOS X

Introductie

Snel Werkplek is onze nieuwe Remote Desktop Service. Met Snel Werkplek kun je binnen enkele minuten een eigen online werkplek creëren. Het is snel en veilig en biedt veel mogelijkheden, zo bespaar je bijvoorbeeld ook aanzienlijk in IT-kosten.

In deze tutorial leer je hoe je verbinding kunt maken met jouw Snel Werkplek vanaf macOS X. Deze tutorial is geschreven voor macOS X Mojave maar je kunt hem ook volgen als je gebruikmaakt van de meest recente versies waaronder High Sierra en Catalina.

Vereisten

Stap 1 – Installeer de Microsoft Remote Desktop App

Open de Apple App Store door te klikken op App Store in Dock.

App store

Zoek naar Microsoft Remote Desktop 10 links in de zoekbalk. Klik op het GET knopje om de applicatie te installeren. Je hebt ook waarschijnlijk je Apple ID nodig om de software te installeren via App store.

Microsoft remote desktop 10

Stap 2 – Open de Microsoft Remote Desktop app

Nadat je de app hebt  geïnstalleerd, kun je de applicatie openen door te klikken op het Launchpad icoon en vervolgens kun je klikken op het Microsoft Remote Desktop app icoon.

open remote desktop app

Wanneer je de applicatie voor het eerst opent, wordt er gevraagd of je de prestatie-informatie met Microsoft wilt delen. Kies Ja of Niet nu afhankelijk van jouw eigen voorkeur.

Vervolgens word je gevraagd om de microfoon en camera toegang te geven tot de externe desktop-app. Klik op het Continue knopje en accepteer de prompt van macOS door te klikken op het Ok knopje.

Microphone and camera access

Stap 3 – Add Remote Desktop Feed

Klik op het [ + ] icoon rechtsboven in de remote desktop applicatie. Klik op de Feed optie. Er veschijnt nu een popup die om een feed URL vraagt. Kopieer en plak onderstaande feed URL in de pop-up.

https://connect.snel.com/RDWeb/Feed/webfeed.aspx

feed popup

Zodra je de feed-URL invoert, probeert de applicatie de feed te vinden die aan de URL is gekoppeld.

Na de verificatie moet je een gebruikersaccount opgeven. Aangezien we nog geen gebruikersaccount hebben, selecteer je Add User Account in de dropdown.

subscribe feeds

Er wordt een pop-up geopend waarin je de gebruikersnaam kunt invullen. Geef de gebruikersnaam op van jouw Snel Werkplek account. Je kunt ervoor kiezen om hier een wachtwoord toe te voegen of het wachtwoordveld leeg laten. Als je het veld leeg laat wordt er bij elke inlogpoging gevraagd om het wachtwoord in te vullen.

Add user

Selecteer de nieuw aangemaakte gebruiker User Account van de dropdown en klik op je knopje Subscribe.

Subscribe to feeds

Als je tijdens het het maken van een gebruikersaccount niet een wachtwoord hebt opgegeven, dan word je gevraagd om jouw wachtwoord op te geven voordat je kunt aanmelden.

Stap 4 –Maak verbinding en start de Remote Desktop sessie

Ga nu naar de Feeds tab door te klikken op Feeds in de bovenste balk. Je ziet jouw Snel Werkplek als Desktop onder Work Resources. Om verbinding te maken met jouw werkplek klik je tweemaal op het Desktop icoon.

Connect to Desktop

Als je tijdens het het maken van een gebruikersaccount niet een wachtwoord hebt opgegeven, dan word je gevraagd om jouw wachtwoord op te geven voordat je verbinding maakt. Je bent nu ingelogd op jouw Snel Werkplek.

Stap 5 – Beëindig de Remote Desktop sessie

Als je klaar bent met werken en de sessie wilt beëindigen, dan klik je eerst op Start. Klik vervolgens op het gebruikerspictogram bovenaan in de meest linkse kolom en klik daarna op Sign out. Deze actie zorgt ervoor dat al het werk wordt opgeslagen en er niets verloren gaat als we onderhoud op onze servers moeten uitvoeren.

Sign out

Conclusie

Gefeliciteerd, je bent nu ingelogd op jouw Snel Werkplek vanaf een Apple macOS computer. Mocht je hulp nodig hebben met betrekking tot onze Snel Werkplek producten dan kun je contact opnemen met ons supportteam.