Snel Werkplek verbinding met RDP client op Windows 10

Introductie

Snel Werplek is het Remote Desktop Service omgeving van Snel.com. In dit artikel leer je hoe je met behulp van modern Remote Desktop client op Windows 10 verbinding maakt Snel Werkplek.

Prerequisites

• Een Snel WerkPlek account. Mocht je nog geen actieve Snel Werkplek account hebben, dan kun je jouw werkplek bestellen op Snel.com.
  • Je hebt ook een modern Remote Desktop app installatie nodig vanuit Miscrosoft store.

Stap 1 – Start the modern Remote Desktop app

Klik op start en typ het volgende in remote desktop zorg ervoor dat je de “modern Remote Desktop app” kiest  (en niet “Remote Desktop Connection”):

Snel Cloudesk modern client Windows 10 start Remote Desktop app

Stap 2 – Feed toevoegen

Klik op het knopje + Add rechtsboven en klik vervolgens op Remote resources.

Snel Cloudesk modern client Windows 10 add

Vul het volgende Feed URL in op het volgende scherm: https://connect.snel.com/RDWeb/Feed/webfeed.aspx en klik op Find feeds.

Snel Cloudesk modern client Windows 10 Feed URL

Klik op het volgende scherm het + icoon naast User account om een nieuwe gebruiker toe te voegen.

Snel Cloudesk modern client Windows 10 Add User

Vul op het volgende scherm de volgende gebruikersnaam in [email protected](Vul in het veld Username jouw username) en vul jouw wachtwoord in. Als je geen wachtwoord invult dan vraagt het systeem steeds om een wachtwoord wanneer je verbinding wilt maken. Klik op Save.

Snel Cloudesk modern client Windows 10 Add an account

Bevestig in het volgende scherm dat de gebruiker die je in het vorige scherm hebt gemaakt is geselecteerd. Klik vervolgens op Add feed.

Snel Cloudesk modern client Windows 10 Add feed

Stap 3 – Maak verbinding en start de Remote Desktop sessie

In het overzicht, onder Work Resources  zie je een nieuw entry die Desktop heet. Klik op het icoon om de Remote Desktop sessie tot stand te laten komen.

Snel Cloudesk modern client Windows 10 Start Desktop

Als je het wachtwoord niet hebt opgeslagen moet je het wachtwoord invullen en klikken op Connect.

Snel Cloudesk modern client Windows 10 Subscribing

Je krijgt hoogstwaarschijnlijk een waarschuwing te zien over het certificaat. Selecteer het vakje Don't ask about this certificate again en klik op Connect.

Snel Cloudesk modern client Windows 10 Accept certificate

Na deze handeling wordt de desktop getoond en komt de verbinding tot stand.

Stap 4 – Beëindig de Remote Desktop sessie

Als je klaar bent met werken en de sessie wilt beëindigen, dan klik je eerst op Start.  Klik vervolgens op het gebruikerspictogram bovenaan in de meest linkse kolom en klik daarna op Afmelden. Deze actie zorgt ervoor dat al het werk wordt opgeslagen en er niets verloren gaat als we onderhoud op onze servers moeten uitvoeren.

Snel Cloudesk modern client Windows 10 Sign out

Conclusie

Gefeliciteerd, je bent nu ingelogd op jouw Snel Werkplek met modern Remote Desktop client op Windows 10. Mocht je hulp nodig hebben met betrekking tot onze Snel Werkplek producten dan kun je contact opnemen met ons supportteam.