SMTP-relay instellen op Plesk met Postfix

Introductie

Met SMTP-relay worden jouw e-mails verzonden naar een SMTP-server. Deze server zorgt ervoor dat jouw berichten op de juiste manier worden afgeleverd bij de ontvanger. In dit artikel leer je hoe je een SMTP-relay / Smarthost kunt instellen.

Vereisten

• Je moet de hostnaam van de SMTP-server weten die de e-mails van jouw mailserver zal doorzenden, in ons geval is dat smtprelay.snel.com.
  • In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat er geen verificatie vereist is op de SMTP-relayserver
  • Dit artikel is geschreven voor Plesk met Postfix
  • Je moet de SSH-inloggegevens van uw server gereed hebben

Stap 1: Log in met SSH

Log in als root. Lees dit artikel voor instructies als je wilt leren hoe je met SSH kan inloggen.

Stap 2: Configureer de MTA

Update de Postfix configuratie met de volgende commando’s:

postconf -e 'relayhost = [smtprelay.snel.com]:587'
postconf -e 'smtp_tls_security_level = may'

Stap 3: Herstart de mailserver

Herstart de mailserver met het volgende commando:

service postfix restart

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt nu een SMTP-relay / smarthost ingesteld op je mailserver.