SMTP-relay / smarthost instellen op Plesk met Postfix

Introductie

Als je jouw mailserver wilt instellen om e-mail te verzenden naar een specifieke server die de bezorging naar de ontvanger zal afhandelen, moet je een SMTP-relay of smarthost instellen.

Vereisten

• Je moet de hostnaam weten van de SMTP-server die de e-mail voor jouw mailserver zal doorzenden, wat in ons geval smtprelay.snel.com zal zijn
  • In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat er geen verificatie vereist is op de SMTP-relayserver
  • Dit artikel is geschreven voor Plesk met Postfix
  • Je moet de SSH-inloggegevens van uw server gereed hebben

Stap 1: Login met SSH

Login als root. Lees dit artikel voor instructies als je wilt leren hoe je met SSH kan inloggen.

Stap 2: Configureer de MTA

Update de Postfix config met de volgende commando’s:

postconf -e 'relayhost = [smtprelay.snel.com]:587'
postconf -e 'smtp_tls_security_level = may'

Stap 3: Herstart de mailserver

Herstart de mailserver met de volgende command:

service postfix restart