SMTP-relay / smarthost instellen op Plesk met Postfix

Introductie

Als je jouw mailserver wilt instellen om e-mail te verzenden naar een specifieke server die de bezorging naar de ontvanger zal afhandelen, moet je een SMTP-relay of smarthost instellen.

Vereisten

• Je moet de hostnaam weten van de SMTP-server die de e-mail voor jouw mailserver zal doorzenden, wat in ons geval smtprelay.snel.com zal zijn
  • In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat er geen verificatie vereist is op de SMTP-relayserver
  • Dit artikel is geschreven voor Plesk met Postfix
  • Je moet de SSH-inloggegevens van uw server gereed hebben

Stap 1) Login met SSH

Login als root. Lees dit artikel  voor instructies als je wilt leren hoe je met SSH kan inloggen.

Stap 2) Configureer de MTA

Update de Postfix config met de volgende commando's ;
postconf -e 'relayhost = [smtprelay.snel.com]:587'
postconf -e 'smtp_tls_security_level = may'

Stap 3) Restart de mailserver

Restart de mailserver met de volgende command:
service postfix restart