SMTP-relay / smarthost instellen met DirectAdmin

Introductie

Als je jouw mailserver wilt instellen om e-mail te verzenden naar een specifieke server die de bezorging naar de ontvanger zal afhandelen, moet je een SMTP-relay of smarthost instellen.

Vereisten

• Je moet de hostnaam weten van de SMTP-server die de e-mail voor jouw mailserver zal doorzenden, wat in ons geval smtprelay.snel.com zal zijn
  • In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat er geen verificatie vereist is op de SMTP-relayserver
  • Dit artikel is geschreven voor Directadmin met Exim
  • Je moet exim.conf 4.5.7 of nieuwer draaien, lees dit artikel als je wilt updaten
  • Je moet de SSH-inloggegevens van uw server gereed hebben

Stap 1) Login met SSH

Login als root. Lees dit artikel  voor instructies als je wilt leren hoe je met SSH kan inloggen.

Stap 2) Configureer de MTA

Kopieer en dan plak de volgende commando;
cat <<'EOF' > /etc/exim.routers.pre.conf
smart_route:
driver = manualroute
domains = ! +local_domains
ignore_target_hosts = 127.0.0.0/8
condition = "${perl{check_limits}}"
transport = remote_smtp
route_list = !+local_domains smtprelay.snel.com::587
no_more
EOF

Stap 3) Restart de mailserver

Restart de mailserver met de volgende commando
service exim restart