Een volledige server herstellen met Snel Cloud Backup

Geschatte leestijd: 2 min

Een volledige server herstellen met Snel Cloud Backup

Vereisten

Stap 1: Log in, in jouw klant omgeving.

Login op jouw klant omgeving via https://my.snel.com/clientarea/.

en-clientarea-login

Stap 2: Selecteer de server

Selecteer de server waarop u de KVM-console wilt openen.

select dedicated server

Stap 3: Open de KVM Pagina

Navigeer naar het KVM-tabblad en klik op Bezoek de KVM-pagina.

client area kvm

Stap 4: Log in op jouw KVM pagina

Gebruik de inloggegevens die je kunt vinden op het KVM-tabblad van jouw dedicated server in stap 3.

kvm login credentials

kvm login screen

Stap 5: Start de virtuele console

Start de virtuele console door te klikken op Launch Virtual Console in het iDrac dashboard.

launch virtual console

Stap 6: Gebruik het KVM console

De versie naam kan in jouw situatie verschillen.

Klik op “Connect Virtual Media” en dan “Recovery-Windows-Snel Cloud Backup-22.3.4”.

recovery media snel cloud backup

Klik op “Map Device” om de ISO te koppelen.

map-device

Stap 7: Opstarten naar virtuele media

Zodra de media is toegewezen, klikt u op opstarten en selecteert u “Virtual CD/DVD/ISO”

virtual-media

Dan klik je op “Power” en op “Power Cycle System (cold boot)” om de herstelmedia op te starten.

power-cycle

Stap 8: Configureer Herstel Media

Er is geen actieve DHCP-server, daarom is het configureren van een statisch IP-adres vereist. Klik op “Extra” in de linkerhoek om het menu te openen.

tools

Je kunt de NIC vinden door “ipconfig /all” te typen

Configureer het IP-adres, gebaseerd op uw Hoofd IP-adres dat u kunt vinden onder “IP Management”

netsh interface ip set address name="NIC1" static 128.204.192.x 255.255.255.0 128.204.192.1

static-ip-address

Configureer de DNS server

netsh interface ip set dns name="NIC1" static 89.207.128.252

Controleer of de instellingen correct zijn door te typen

ipconfig /all

Sluit de command prompt

Stap 9: Login op Snel Cloud Backup

Login op Snel Cloud Backup

snel-cloud-backup-login

Nadat je bent ingelogd, word je gevraagd om het nieuwe apparaat te registreren, klik op “Register”.

Stap 10: Start het Recovery Process

Klik op “Restore” in de Snel Cloud Backup interface

restore-entire-machine

Selecteer de storage vault en klik op “Next”

storage vault

Selecteer “Toon items van andere apparaten” om de back-up van je verloren server te tonen. Selecteer de back-up die je wilt herstellen.

latest-backup

Selecteer “Herstellen naar fysiek apparaat” en klik op “Volgende”.

restore-physical

Selecteer de bron en bestemming en klik op “Add to restore queue”. Zodra de wachtrij is toegevoegd, zou u op “Restore” moeten kunnen klikken.

Stap 11: Optioneel herstelproces

Je kunt het restore-proces volgen via de KVM-console.

restore-process

Het alternatief is om in te loggen op https://backup.snel.com . Navigeer naar “History -> Job History” in het menu. Zoek de backup van het process restore “type” an klik op “Report”

Conclusie

In dit artikel hebben we de benodigde stappen uitgelegd om een ​​volledige server te herstellen met: Snel Cloud Backup.