Hoe kan ik mijn VPS herinstalleren vanuit een snapshot?

Estimated reading time: 1 min

Een template maken vanuit een snapshot en jouw VPS herinstalleren met deze template.

Je kan jouw virtuele server herinstalleren vanuit  jouw snapshots. Je kunt aangepaste templates maken door een snapshot te maken van een bestaande virtuele server en deze te converteren naar een template voor toekomstig gebruik.

Je kunt onze stapsgewijze handleiding volgen om jouw virtuele server opnieuw samen te stellen vanaf een snapshot.

1. Log in op jouw klantenportaal

2. Klik op de virtuele server die je wilt herinstalleren

snapshot 1

3. Ga naar Storage>Snapshots

snapshot 2

4. Klik op '' Template converteren '' van de snapshot die je wilt converteren naar een template.

snapshot 3

5. Ga terug naar het overzicht en klik op  ''Herinstalleer''

snapshot 4

6. Je kunt de template vinden onder hetzelfde '' Besturingssysteem '' en dezelfde '' distributie ''. Je kunt vervolgens jouw Template selecteren in de lijst '' Huidige OS ''.

En ga door met opnieuw installeren door op '' CloudVPS Herinstalleren ''  te klikken

Het '' Besturingssysteem '' en '' Distributie '' wordt standaard automatisch geselecteerd. Je hoeft dus alleen jouw sjabloon te selecteren in de lijst '' Huidige OS ''.

snapshot 5