De voordelen van iDRAC 7 Enterprise

Introductie

iDRAC is een ingebouwd apparaat in alle Dell PowerEdge servers die je meehelpt met het beheren van de administrators, monitoren en het updaten van toegewijde Dell servers. iDRAC is zo ontworpen dat het administreren van servers eenvoudig en productief maakt. Het helpt met het uitvoeren van server management en daardoor voelt het alsof je daadwerkelijk achter de server staat.

iDRAC heeft verschillende versies, maar hieronder laten we je zien wat de key features zijn van de iDRAC 7 Enterprise.

IDRAC 7 Enterprise laat je het volgende doen:

• De gezondheid van je server laten zien
  • De geheugen informatie laten zien
  • System inventory laten zien en exporteren
  • CPU staat monitoren
  • Sensor informatie laten zien zoals temperatuur, aantal volt en indringing
  • Het monitoren en beheren van energiegebruik
  • Ondersteuning voor SNMPv3

Stap 1: Start de iDRAC 7 Enterprise console

Je kan nu de virtuele console opstarten via jouw client area. Maar voordat je start moet je wel kijken of je Java Runtime Environment (JRE) hebt geïnstalleerd via www.java.com. Als je de installatie hebt afgerond, of je hebt het al eerder geïnstalleerd, kun je verder gaan met de volgende stappen:

Stap 2: Log in

Log nu in je client area en klik vervolgens op services > server > KVM Management

Stap 3: Bezoek de KVM pagina

klik om de KVM pagina te bezoeken

Je moet nu je gegevens invullen. Je kunt ze vinden op de KVM Management pagina.

Stap 4: Klik launch in Virtual Console

Je zult nu de hoofd scherm zien. Klik nu op “Launch” knopje in Virtual Console Preview pagina waarmee je de virtuele console kunt starten.

Stap 5: Het bestand uitvoeren

De Java Web Start zal de console gelijk opstarten of je zou een melding moeten krijgen of je het wilt opslaan. Sla het eerst op voordat je het gaat uitvoeren. Daarna wanneer je de veiligheidssmelding krijgt, druk je op continue om door te gaan.

Er zou daarna tweede veiligheidsscherm verschijnen, nu moet je het blokje aanvinken.

Wanneer “Do not show this again for this app from the publisher above” is aangevinkt, klik je vervolgens op “Run”.

Nadat je de vorig stap hebt afgerond, krijg je voor de laatste keer een waarschuwingsscherm te zien met de certificaat. Je klikt daarna weer op “Run”.

Conclusie

Gefeliciteerd, Je hebt nu de console zichtbaar gemaakt in de server.