Database herstellen met Snel Cloud Backup

Estimated reading time: 1 min

Herstel jouw Databases met Snel Cloud Backup

In dit artikel leer je hoe je een databaseherstel kunt uitvoeren met Snel Cloud Backup.

Vereisten

• Snel Cloud Backup
  • Geïnstalleerde database server MySQL / MariaDB
  • Een beveiligd item dat de databaseserver dekt

Stap 1: Log in op Snel Cloud Backup Console

Ga naar https://backup.snel.com/ en log in met je logingegevens.

Stap 2: Herstel

Wanneer je gebruik maakt van een controlepaneel dan moet de database als user bestaan, je ziet het anders niet terug in je controlepaneel.

Klik op “Restore”

restore button

Geef aan welke data je wilt herstellen, je kunt via het dropdown menu klikken op ” Please select an online device to control:” om het serveroverzicht te zien. Nadat je de server hebt geselecteerd klik je op “Next >”

select server

Standaard wordt alleen het laatste herstelpunt weergegeven. Om alle herstelpunten te zien, klik je “Refresh”

Selecteer welke backup je wilt herstellen en klik op “Next >”

database restore

Wij willen een enkele database herstellen, selecteer daarom “Select Items…”. Je zult nu alle databases zien. Selecteer de database die je wilt herstellen en klik op “Next”

select database

Wijzig “Files and Folders” naar “Program Input”. Voer de onderstaande opdrachten uit:

DirectAdmin

mysql --defaults-extra-file=/usr/local/directadmin/conf/my.cnf -u da_admin

Plesk

MYSQL_PWD=`cat /etc/psa/.psa.shadow` mysql -u admin psa

cPanel

mysql -h 127.0.0.1 -u root

without Panel

mysql -h 127.0.0.1 -u root

Nadar je het commando hebt uitgevoerd klik je op “Restore”.

Stap 3: Optionele herstelproces

Als het herstelproces wilt bijhouden, dan klik je op “History -> Job History” in het menu. Vind het backupproces met type “Restore” en klik op “Report”.

Conclusie

In dit artikel wordt beschreven hoe je een database kunt herstellen vanaf een backup.