Auto-renewal hoe werkt het?

Estimated reading time: 3 min

Auto-renewal hoe werkt het?

Het kan soms lastig zijn om de vervaldatum van je server te onthouden, vooral als je het druk hebt op werk of als je op zakenreis bent dat kan dit al heel snel aan je aandacht ontsnappen. Wil je aan het einde van de maand niet voor verrassingen te komen staan? Maak het jezelf dan makkelijker door automatische verlenging in te schakelen via jouw my.snel.com paneel.

Wat is Auto-renewal?

Automatische verlenging is een eenvoudige manier om je server automatisch voor de vervaldatum te verlengen. Door deze functie in te schakelen geef je ons toestemming om het maandelijks bedrag van je server automatisch van je creditcard of bankrekening af te schrijven.

Met welke betaalmethoden kun je automatische verlenging inschakelen?

Je kunt automatische verlenging inschakelen met de onderstaande betaalmethoden:

1. SEPA Automatische incasso
2. Creditcard
3. Snelwallet

Hoe werkt het met SEPA Automatische incasso?

Wil je dat de maandelijkse betalingen van je server automatisch worden afgeschreven van je SEPA Direct debit account ? Volg dan de stappen hieronder.

1. Navigeer naar my.snel.com paneel en klik in het dashboard op een van je servers.
2. Klik op automatische verlenging via het menu.
3. Selecteer Sepa Automatische incasso via de dropdown.
4. Selecteer alle vakken en klik op instellingen opslaan.

Let er alleen wel op dat je automatische verlenging alleen kunt inschakelen als je minimaal één betaling met iDeal, Belfius, KBC/CBC, ING Home'Pay, Sofort of Bancontact hebt gedaan. Dit houdt in dat je je server dus al eerder één keer hebt verlengd met één van deze betaalmethoden. Heb je al wel eerder een betaling hebben gedaan, dan kun je automatische verlenging inschakelen zodat je facturen automatisch worden betaald.

Auto renewal Clientarea

Auto renewal Clientarea

Hoe werkt het met Creditcard?

Wil je dat de maandelijkse betalingen van je server automatisch worden afgeschreven van je creditcard? Volg dan de stappen hieronder.

1. Navigeer naar my.snel.com paneel en klik in het dashboard op een van je servers.
2. Klik op automatische verlenging via het menu.
3. Selecteer creditcard via de dropdow
4. Selecteer alle vakken en klik op instellingen opslaan.

Let er alleen wel op dat je automatische verlenging alleen kunt inschakelen als je minimaal één creditcard betaling hebt gedaan. Dit houdt in dat je je server dus al eerder één keer hebt verlengd met je creditcard. Heb je al wel eerder een betaling hebben gedaan, dan kun je automatische verlenging inschakelen zodat je facturen automatisch worden betaald.

Auto renewal Clientarea
Auto renewal Clientarea

Hoe werkt het met Snelwallet?

1. Navigeer naar my.snel.com paneel en klik op snelwalletsaldo via je dashboard.
2. Zorg ervoor dat je voldoende saldo hebt op het account (als je onvoldoende saldo hebt dan kun je geen gebruikmaken van de functie).
3. Mocht je voldoende saldo hebben scroll dan naar Auto-apply snelwallet saldo en klik op ‘AAN’. Klik vervolgens op ‘Gegevens opslaan’.

Auto renewal Clientarea

Auto renewal Clientarea

Hoeveel afschrijvingspogingen worden er gedaan?

Afschrijvingspogingen creditcard

Het maandelijks bedrag wordt 7 dagen vóór de vervaldatum van je server afgeschreven. Als de eerste poging mislukt, dan doen we gedurende 6 dagen nieuwe pogingen om het bedrag van je creditcard af te schrijven. Indien al onze pogingen mislukken dan sturen we 3 e-mails om je te informeren over de mislukte betaling.

Gegenereerde factuurEerste herinneringTweede herinneringDerde herinnering
14 dagen vóór de vervaldatum7 dagen vóór de vervaldatum3 dagen vóór de vervaldatum1 dag vóór de vervaldatum

Afschrijvingspogingen Sepa Direct Debit

Indien je Sepa Direct Debit hebt geselecteerd dan wordt het maandelijks bedrag 14 dagen vóór de vervaldatum van je server afgeschreven. Als de eerste poging mislukt, dan doen we gedurende 13 dagen nieuwe pogingen om het bedrag van je account af te schrijven. Indien al onze pogingen mislukken dan sturen we 3 e-mails om je te informeren over de mislukte betaling.

Gegenereerde factuurEerste herinneringTweede herinneringDerde herinnering
14 dagen vóór de vervaldatum7 dagen vóór de vervaldatum3 dagen vóór de vervaldatum1 dagen vóór de vervaldatum

Afschrijvingspogingen Snelwallet

Wanneer je de functie Auto-Apply hebt ingeschakeld en gebruikmaakt van Snelwallet dan wordt het maandelijks bedrag van jouw server 14 dagen vóór de vervaldatum van je factuur afgeschreven.

Gegenereerde factuurEerste herinneringTweede herinneringDerde herinnering
14 dagen vóór de vervaldatum7 dagen vóór de vervaldatum3 dagen vóór de vervaldatum1 dagen vóór de vervaldatum

Wat moet ik doen wanneer alle afschrijvingspogingen zijn mislukt?

Als alle pogingen tot afschrijvingen zijn mislukt, dan raden wij je aan om je Onbetaalde factuur handmatig te betalen via jouw klantenpaneel. Hiermee voorkom je dat je account wordt geschorst.